jueves, mayo 15, 2008

"Proyecto Coach" a Fundació Èxit


Al barri del Raval de Barcelona, un col.lectiu de persones compromeses es va adonar de la situació delicada que patien joves de la zona. El fracàs escolar els excloïa de la societat i feia difícil la seva inserció laboral.

Es va constituir una plataforma que oferia formació per a millorar la projecció del futur laboral d'aquests/es joves. Però la integració al món laboral no va millorar amb aquestes accions, les empreses es negaven a contractar joves "amb problemes" i era difícil aconseguir un lloc de treball.

D'aquesta situació neix la Fundació Èxit. Un grup d'empresares compromeses i algunes entitats de treball social, van fundar aquesta entitat amb l'objetiu d'inserir sòcio-laboralment a joves, entre 16 i 18 anys, en situació de risc d'exclusió social.

Amb el "Proyecto Coach", algunes d'aquestes empreses ofereixen a aquests/es joves l'oportunitat de formar-se i fer pràctiques i, passat un periode de prova, si l'empresa està satisfeta amb el treball realitzat, es formalitza un contracte laboral.

Voluntariat de les mateixes empreses que els acullen fa el seguiment i acompanyament dels nois i noies provinents de la Fundació Èxit. Sovint, per aquest voluntariat, fer el seguiment d'aquest jovent és difícil. La Fundació Èxit va posar a disposició de les empreses col.laboradores una formació específica en Coaching per a acompanyar i guiar a aquests nois i noies en el seu procès d'inserció sòcio-laboral.

El desembre de 2007, Oxímora i Cris Pérez van oferir aquesta formació a voluntariat d'algunes empreses col.laboradores amb el "Proyecto Coach" a Madrid.

No hay comentarios: